Jaroměřští profesionální hasiči jsou nově vybaveni externím defibrilátorem

NÁCHODSKO – Zařízení, je snadno použitelné a přitom na profesionální úrovni. Díky němu roste při srdeční zástavě šance na záchranu lidského života. Hasiči ho obdrželi jako dar a nyní je součástí vybavení výjezdové cisterny.

„Nový přírůstek do vybavení stanice Jaroměř přibyl díky daru firmy Danisco Czech Republic, a.s. ze Smiřic. Ta má s jaroměřskými hasiči své zkušenosti, naštěstí jen ze společných cvičení. Kvůli specifičnosti výrobního provozu zde byla realizována taktická nebo prověřovací cvičení,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poloautomatický defibrilátor Lifepak 1000 v hodnotě téměř 65 tisíc korun, který může během tří jednoduchých úkonů zachránit život, převzal od ředitele společnosti ředitel krajských hasičů David Pouč.

Jistě není bez zajímavosti, že je v současné době vybaveno automatizovaným externím defibrilátorem přes polovinu profesionálních hasičských stanic Královéhradeckého kraje a také množství jednotek sborů dobrovolných hasičů.