Mimi a Líza vás v animovaném filmu vezmou do zahrady

STRAKONICE – Když dvě nejlepší kamarádky, nevidomá Mimi a Líza, navštíví zahradu kouzelného Zázračníka, ještě netuší, že tam potkají obludu! Ale nebojte se, není zlá, je jen nešťastná, protože se cítí odmítnutá. Dívky však objeví její ohromný potenciál a podaří se jim zahradu vyléčit. Dětský animovaný film Mimi & Líza: Zahrada umožní vám i vašim dětem vidět přírodu i věci trochu jinak.

Nevidomá Mimi a Líza se vzájemně učí velkorysosti, toleranci a otevřenosti k celému světu a jeho pestrosti. V novém příběhu přijíždí na dvůr jejich domu žlutý kontejner, který sousedé začnou brzy zaplňovat starými a rozbitými věcmi. Líza je zvědavá, co vyhodí Mimi, a je překvapená, když nic nevyhazuje. Pro Mimi jsou totiž všechny staré věci doma pevnými body a malými jistotami ve tmě. Líza se rozhodne vyhodit svůj starý červený míč, který ovšem zapadne za kontejner a dívky díky tomu objeví tajné dveře do nádherné zahrady kouzelného Zázračníka. Společně se vydají na kouzelnou cestu skrze všechna roční období, na jejímž konci najdou vyhozený míč a vhodí ho do kontejneru. V tu chvíli se věci uvnitř složí a oživne obrovská obluda. Je plná radostné touhy, chce si hrát, ale na odmítnutí zareaguje agresivně. Spolkne Zázračníka a způsobí totální rozvrat zahrady.

Co bude se zahradou dál? Podaří se jí děvčatům vyléčit? Nebude to jednoduché. Aby totiž mohly využít ohromný potenciál obludy, budou muset podniknout cestu do jejího břicha, kam je můžete 21. dubna doprovodit. Třeba společně zjistíte, že i k materiálním věcem je třeba přistupovat s láskou, respektem a že každý předmět má svůj účel. Dětský animovaný film Mimi & Líza: Zahrada začíná v Kině Oko ve Strakonicích v 17.30 hodin.