Paulus, Langerová a tvarůžky! Do Olomouce se vrací tvarůžkový festival

OLOMOUC – Prodejci tvarůžkových a gastronomických specialit zaplní po dvou letech olomoucké Horní a Dolní náměstí na Tvarůžkovém festivalu. Součástí festivalu je také atraktivní doprovodný program. Jeho pátý ročník se koná v sobotu a neděli 23. a 24. dubna.

„Po oba dny bude v kuchařské show připravovat speciality Roman Paulus a další mistři kuchařského řemesla. Návštěvníkům samozřejmě představí zajímavé recepty s tvarůžky,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská. Kromě ochutnávek se mohou lidé těšit i na bohatý kulturní program. „Mimo tradiční cimbálové muziky, podvečerního dixilandu a show Legendy se vrací, vystoupí v neděli na Horním náměstí Aneta Langerová s kapelou,“ přiblížila program Tvarůžkového festivalu Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu olomouckého magistrátu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Festivalu se zúčastní tři desítky prodejců gastronomických specialit a o něco vyšší počet prodejců regionálních produktů a řemeslných výrobků. Gastronomickou část festivalu zastřešuje projekt s názvem Ochutnejte Hanou, řemeslnou část spolek Moravská cesta. Nově si budou moct návštěvníci festivalu také zakoupit v Tvarůžkovém obchůdku textilní sortiment a suvenýry s tvarůžkovou tematikou.

Program na Dolním náměstí bude zaměřený hlavně na rodiny s dětmi. Nabídne kouzelnickou show, Cestu kolem světa s tvarůžkem s Pavlem Novákem nebo pohádková představení Divadla Tramtarie. A zpestření nabízí i Tvarůžková cyklojízda, která startuje v Lošticích v sobotu v 9 hodin. Cyklobus z Olomouce vyráží o hodinu dříve od tržnice. Partnerem cyklojízdy je výrobce jedinečného sýra společnost A. W. Loštice.

„Ve stejném termínu bude ve městě probíhat i jarní etapa květinové výstavy Flora Olomouc. Obě akce propojí turistický vláček, který bude v pravidelných intervalech jezdit z Dolního náměstí do Smetanových sadů,“ objasnila náměstkyně Markéta Záleská. Detailní program festivalu najdete ZDE.