Při nehodách na Strakonicku a Táborsku zemřeli dva lidé

JIHOČESKÝ KRAJ – Od středečního odpoledne vyšetřují jihočeští dopravní policisté dvě tragické nehody. Došlo k nim v rozmezí šesti minut, a to na silnicích nižších tříd na Táborsku a Strakonicku. Čelní nárazy do stromů nepřežily dvě osoby. 

K první z nehod došlo po půl třetí mezi obcemi Želeč a Planá nad Lužnicí. „Řidička osobního vozidla tovární značky Toyota Auris Combi z dosud z nezjištěných příčin vjela vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazila do vzrostlého stromu. Při nárazu se velmi těžce zranil spolucestující sedící vzadu, který následně i přes okamžitý zásah Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje bohužel zemřel. Sama řidička utrpěla zranění, s kterým jí osádka převezla do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Provoz na komunikaci byl zcela uzavřen a další policisté prováděli odklon po přilehlých silnicích. Případ vyšetřují táborští dopravní policisté.

Nehoda u Štěchovic na Strakonicku (zdroj Policie ČR)

K druhé tragické nehodě došlo na silnici druhé třídy mezi obcemi Štěchovice a Novosedly na Strakonicku před třičtvrtě na tři. „Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia z dosud nezjištěných příčin sjel vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. I přes veškerou péči záchranářů, starší muž nepřežil velmi těžká zranění, uvedl Bajcura. Tuto nehodu vyšetřují dopravní policisté z Územního odboru Strakonice.

Za posledních několik týdnů se jedná o vyšší počet nehod s fatálními následky.