Rozsáhlé stavební práce potrvají půl roku

TRUTNOV – Náročná oprava jedné z ulic byla plánovaná mnoho let, letos by se občané měli dočkat slibované revitalizace, díky které vzniknou i nová parkovací místa. Ulice bude muset být po dobu prací však kompletně uzavřena.

Blíží se opravy Národní ulice, na které se město připravovalo pět roků. Stavební práce by měly začít 1. května, budou rozděleny do tří etap a měly by být ukončeny v polovině listopadu. Radní mají v plánu výměnu sítí včetně přípojek k jednotlivým objektům, položení nového asfaltu, opravu chodníků a vybudování nových míst pro parkování. Jednotlivé etapy se budou vzájemně časově překrývat, první etapa bude v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Novodvorská a Blanická, druhá mezi křižovatkami s Blanickou a Českou, poslední pak od České ulice po Libušinku. Investice se bude pohybovat ve výši patnácti milionů korun. „Chtěl bych všechny obyvatele této lokality poprosit o shovívavost a dodržování dopravního značení. Investiční akce o takové velikosti se neobejde bez dopravních omezení. Samozřejmě i objízdné trasy se budou měnit podle postupu prací tak, aby situace pro řidiče byla co nejpřehlednější a nejpohodlnější,“ říká starosta města Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: Oficiální www města Trutnov