V Novém Lískovci byl slavnostně otevřen Park Kamenný vrch

BRNO – V projektu Dáme na vás byl veřejností podpořen projekt na výstavbu parku v Novém Lískovci. Ten byl také zrealizován a nyní se již obyvatelé můžou těšit z nového prostoru na trávení volného času.

Do participativního rozpočtu přihlásila projekt Jana Drápalová v roce 2018. Jejím cílem bylo upravit zanedbané a neudržované pozemky do podoby přírodního parku. V hlasování se projekt umístil na 11. místě s více než 1 500 hlasy. Na výstavbu bylo poskytnuto 2,9 milionu korun. „Smyslem mého projektu byla úprava bývalých zarostlých a neudržovaných zahrádek nad ulicí Petra Křivky do podoby přírodního parku a zároveň připomenutí dřívějšího využití Kamenného vrchu, kde se rozkládaly sady a vinohrady,“ upřesnila navrhovatelka projektu Jana Drápalová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pozemek byl vyčištěn od náletových dřevin, byla postavena workoutová sestava, dvě zastřešená místa pro odpočinek, posezení a ohniště. Vybudovaly se přírodní cesty k jednotlivým objektům a rampa pro snadný přístup.