V Zamilovaném hájku si děti pohrají i zasportují

BRNO – Radní vybrali firmu, která provede výstavbu dětského a workoutového hřiště v Zamilovaném hájku. Projekt byl přihlášen do participativního rozpočtu Dáme na vás v roce 2020 a nyní se dočká realizace.

„Jsem moc rád, že jsme schválili výběr dodavatele a návrh smlouvy na zhotovení projektu Zamilec – dětské hřiště a sportoviště. Brňané se tak mohou v oblíbené lokalitě těšit na nové herní a cvičební prvky, lavičky, odpadkové koše a informační tabule,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný. Součástí je i výsadba stromů, založení trávníku, úprava keřů a zpevněných ploch s důrazem na nenarušení přírodního rázu okolí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Významným prvkem je zde také retenční nádrž, jelikož se oblast vyskytuje v záplavovém území. Stavební práce vyjdou na 2,6 milionu korun. Z participativního rozpočtu bylo již zrealizováno na dvacet návrhů, další jsou v procesu. Již nyní probíhá další ročník, nápady můžete přihlašovat do 15. května na webových stránkách.