Zlínská sportoviště otevřou brány. Vyzkoušet můžete ragby, lukostřelbu nebo i taekwondo

ZLÍN – Dvacet vybraných zlínských sportovišť se na dva dny otevře veřejnosti. Dospělí i děti si tak budou moc vyzkoušet běžné i netradiční sporty. Den otevřených sportovišť proběhne poprvé 22. a 23. dubna v rámci oslav 700 let od první písemné zmínky o městu.

Pod dohledem zkušených trenérů si Zlíňané budou moct vyzkoušet zcela nové sporty, nebo si prohloubit znalosti a dovednosti v těch, které dobře znají. Zdarma zájemci objeví například základy atletiky, zúčastní se volejbalového tréninku či navštíví otevřenou lekci taekwonda.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Každé sportoviště se veřejnosti představí jiným způsobem. Například Gymnastika Zlín připravila pro zájemce zábavnou lekci pro děti a rodiče s gymnastickými i parkurovými prvky. Klub Taekwondo WTF Zlín nabídne lekci, kde se návštěvníci seznámí se základními technikami sportu, a to pod vedením certifikovaného trenéra I. třídy Svatopluka Štípka, který se sportu začal věnovat v roce 1989 a je několikanásobným Mistrem ČR.

Na návštěvníky se těší i ve studiu Meet Fit. „V rámci této akce nabídneme zájemcům speciální fitness lekci, kterou absolvují v jedinečných skákacích botách. Do Dnů otevřených sportovišť jsme se zapojili s velkým nadšením, rádi představíme náš netradiční sport,“ láká certifikovaná lektorka Marie Válková.

Zúčastnit se mohou všichni bez ohledu na fyzickou kondici a zkušenosti. Kapacita lekcí je omezena, je proto třeba se předem registrovat.

Dny otevřených sportovišť vyvrcholí v neděli 24. dubna Zážitkovým happeningem na počest Emila Zátopka. Těšit se můžete na koncert F-dur Jazzbandu a dalších kapel, kreativní dílny či sportovní stanoviště. Netradiční zážitkové klání s výtěžkem ve prospěch Azylového domu se odehraje ve třech kategoriích, a to nejkreativnější kostým, nejoriginálnější styl běhu a nejrychlejší zdolání trati. V případě účasti je třeba se registrovat na webu Běhy Zlín.