Mladík spadl do skalní průrvy v přírodní rezervaci Vratíkov. Hasiči ho zachraňovali po žebříku

BLANSKO – V pátek před 13. hodinou přijalo operační středisko hasičů informaci o nešťastném pádu člověka do skalní průrvy hluboké několik metrů. Stalo se to v oblasti přírodní rezervace Vratíkov nedaleko Boskovic.

Do přírodní rezervace Vratíkov vyrazili ke zraněnému muži hasiči spolu s hasiči-lezci ze stanice Blansko a Boskovice, dobrovolní hasiči z Vratíkova a hasiči-letečtí záchranáři na palubě policejního vrtulníku. Za 9 minut od ohlášení události byla první jednotka na místě zásahu. Hasiči zjistili, že mladý muž spadl do skalní průrvy a zůstal zraněný asi 6 metrů hluboko. Hasiči i posádka záchranářů sestoupili ke zraněnému a poskytli mu první pomoc. Následovala příprava na transport z hloubky. „Pomocí nastavovacích žebříků, transportní vany a lanové techniky vyprostili hasiči mladíka přibližně po půl hodině ze skalní průrvy a transportovali jej k vrtulníku záchranné služby, který přistál na nedaleké sinici,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Provoz na silnici byl během zásahu zastavený. Hasiči také na místě poskytli posttraumatickou péči blízké osobě zraněného muže. „Celá záchranná akce od ohlášení události na operační středisko po ukončení zásahu a předání místa policii trvala přibližně 80 minut,“ dodal Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.