Policisté z Vlašimi se rozběhli ke kontrole rekreačních chat. Jak to dopadlo?

BENEŠOV – Policisté z Obvodního oddělení Vlašim kontrolovali rekreační oblasti v katastru obcí Český Šternberk, Libež a Tichonice.

Celkem 6 policistů se dne 14.04.2022 v dopoledních hodinách vyrazilo na kontrolu rekreačních objektů v chatových oblastech podél řek Blanice a Sázava, které se nacházejí v katastrálních územích obcí Český Šternberk, Libež a Tichonice.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dopadlo to výborně! Zkontrolovali desítky chat, nikde nebylo zjištěno narušení veřejného pořádku, škoda na majetku, ani závadové osoby.

Policisté provádějí kontroly chat celoročně v rámci obchůzek. Jindy jsou namátkově konány právě akce, které jsou zaměřeny zejména na kontrolu rekreačních objektů. Konají se mimo rekreační sezónu, kdy je riziko vniknutí do chaty neoprávněnou osobou nejvyšší.

Může se jednat o osoby bez domova, které zde často hledají úkryt před nepříznivým počasím v zimních měsících, nebo o zloděje, které lákají hodnotné předměty, které mohou prodat. V obou případech bývají majitelům chat způsobeny nemalé škody na majetku.

Proto by vlastníci a uživatelé chat měli dbát preventivních rad a při opuštění nemovitosti ji vždy řádně zabezpečit proti vniknutí, odvézt si cennosti s sebou, nebo je schovat tak, aby nebyly na očích. Není od věci zainvestovat do zabezpečovacích zařízení, jako například alarm, fotopast, nebo kamerový systém, neboť v případě, že je jimi nemovitost vybavena, může být o narušení majitel informován ihned prostřednictvím mobilního telefonu a ten může včas uvědomit Policii České republiky.

Podrobnosti k možnostem zabezpečení různých druhů objektů, včetně kontaktů na ověřené dodavatele zabezpečovacích systémů v různých regionech, jsou dostupné v bezplatné mobilní aplikaci prostřednictvím App Store i Google Play: „ZABEZPEČTE SE!“, nebo na těchto webových stránkách.

 

Foto: Policie ČR