Při požáru karavanu ve Strachotíně se popálil muž. Letěl pro něho vrtulník

BŘECLAV – Ve čtvrtek po páté hodině odpoledne se při požáru karavanu ve Strachotíně na Břeclavsku zranil jeden člověk. Pro zraněného muže přiletěl vrtulník.

Ve čtvrtek odpoledne mohli lidé vidět hustý dým z požáru karavanu na okraji obce Strachotín na Břeclavsku. Zasahovalo tam pět jednotek hasičů. Hasili v dýchací technice jedním vodním proudem. Jeden muž se při požáru zranil. Záchranáři pro něho přiletěli vrtulníkem. „Pacient utrpěl inhalační trauma a byl popálený. Bylo potřeba jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. Kolegové s pacientem letěli do popáleninového centra Fakultní nemocnice v Brně.“ popsala zásah mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Plameny obytný karavan zcela zničily. Celá akce trvala přibližně hodinu,“ sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Příčiny požáru zůstávají v šetření. Prvotní odhady škod se pohybují v řádech desetitisíců korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.