Šlapaničtí policisté zadrželi nenapravitelného řidiče s desetiletým zákazem řízení

BRNO-VENKOV – Ve středu časně ráno se na dálničním parkovišti u Rohlenky rozhodla hlídka šlapanických policistů zastavit a zkontrolovat cizince za volantem osobního auta.

Na chabý herecký výkon doplatil čtyřiatřicetiletý šofér, kterého kontrolovala hlídka šlapanických policistů na dálničním parkovišti u Rohlenky. Cizinec za volantem neměl zrovna nejčistší svědomí, proto se v obavě z policejní konfrontace raději začal vydávat za smyšlenou osobu. Jeho nedomyšlený plán se ale začal rychle hroutit. Policisté si jeho domnělou totožnost na místě pohotově ověřili. Po krátkém divadelním výstupu se nervózní řidič policistům raději přiznal. „Hlídka zjistila kromě pozitivního testu na pervitin, že má několika soudy současně uložené tři platné zákazy řízení. Poslední přitom dostal minulý rok, kdy mu soudce zakázal řídit na celých 10 let, tedy do roku 2031. Vše nakonec završil tím, že se bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření,“ vyjmenoval policejní mluvčí Petr Vala. Hlídka mu proto jeho vůz raději nechala odtáhnout a i on sám s pouty na rukou putoval na policejní služebnu. „Nyní musí kromě jiného počítat i trestním stíháním za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.