Večerníček na mlýně – zábavná akce pro celou rodinu se blíží

Technické muzeum v Brně pořádá na větrném mlýně v Kuželově akci s názvem Večerníček na mlýně. Na své si přijdou nejen vaše děti, ale bezesporu i vy, dospělí. Jistě si také rádi zavzpomínáte na nestárnoucí pohádky, které se pro velký úspěch stále reprízují. Tyto pohádky před spaním doprovází děti do postýlek už přes 50 let a není u nás snad nikdo, kdo by legendu Večerníček neznal.

Na zábavně-naučné akci v krásném prostředí se poslední dubnovou sobotu nudit nebudete! Pro ty nejmenší jsou připraveny úkoly inspirované večerníčky, jako je třeba postup výroby krtkových kalhotek, lovení rybiček v Rákosníčkově rybníce, nebo hledání schovaných obrázků. Chybět nebude ani výroba večerníčkové čepice. Větší děti a dospělé zaujmou aktivity týkající se výtvarníků a dabérů, zajímavé bude i poznávání pohádek z Večerníčku podle hudby.

Na kloub přijdete i animaci. S večerníčky je spojena totiž i další legenda – česká animátorská škola. Dnes, v době počítačových triků, si už jen málokdo dokáže představit, kolik práce a času dalo vyrobit jeden krátký díl Večerníčku. Princip a postup animace si v dílničce také vyzkoušíte.

Program bude nabitý, přijďte se podívat! Akce Večerníček na mlýně se koná 30. dubna 2022 od 10.00 do 17.00.

Zdroj: Technické muzeum v Brně