Video: Řídil pod vlivem drog, další převážel a ještě měl nelegálně drženou zbraň

KRÁLOVÉHRADECKO – Třiačtyřicetiletý řidič osobního auta Škody Superb, který přijel z Polska do českého vnitrozemí, uvízl v síti celníků. Tvrdil, že nic nekalého nepřeváží, ale následná kontrola to velmi rychle vyvrátila. Teď se za to, co u něj celníci objevili může těšit na tučnou pokutu, nebo až pět let za mřížemi.

Na klasický dotaz hlídky, jestli muž převáží alkohol, léky, narkotika, cigarety nebo tabák, odpověděl negativně. Celníci však hodlali jeho slova prověřit, a tak ho požádali o otevření zavazadlového prostoru a zpřístupnění interiéru vozidla. Ve dveřích řidiče hlídka našla látkový obal na zip, v němž byla schována nelegálně držená střelná zbraň domácí výroby. „Za jeho sedadlem pak dvě papírové tašky se sto kusy krabiček léčivého přípravku Cirrus Duo 125 mg obsahujícího pseudoefedrin, celkem 600 tablet, který může být zneužíván k výrobě metamfetaminu, známého také jako pervitin,“ říká mluvčí královéhradeckých celníků Jitka Fajstavrová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při důkladné kontrole celníci nalezli také bílou plastovou dózu, která obsahovala 1500 bílých tabletek. Jejich orientační test ukázal přítomnost amfetaminu. Stejný výsledek ukázala i krystalická látka, která byla objevena v malé dóze. Hlídka také našla šestnáct kusů střeliva, pět sečných zbraní a baseballovou pálku. Hříšník podstoupil test na přítomnost drog, který s ním provedli přivolaní policisté a ukázal pozitivní výsledek. král

nác