Z prostějovských kašen už tryská voda

PROSTĚJOV –  Koncem dubna se většinou už neočekávají větší mrazy, a tak přichází doba, kdy se městské kašny znovu zaplní a začnou tryskat vodu. Také v Prostějově byly v minulých dnech zprovozněny čtyři kašny v centru města a jedna v blízkém okolí na námětí Spojenců.

Celkem pět kašen ovlažuje v letních dnech ovzduší v Prostějově. Čtyři se nacházejí v centru města, tedy na náměstí T. G. Masaryka, Hlaváčkově náměstí, Vojáčkově náměstí, Pernštýnském náměstí (zde probíhá ještě rekonstrukce elektrické přípojky) a jedna kašna je na náměstí Spojenců. „Kašny prošly pravidelnou údržbou a opravami. Jednalo se zejména o odstranění vodního kamene, renovaci povrchu, drobné zednické a obkladačské práce s následným nástřikem nanoochrany proti usazování vodního kamene. Úpravy přišly na zhruba 350 tisíc korun. Jsem přesvědčen, že kašny mají ve městech své místo a účel, a že posezení u nich bude opět pro obyvatele města i návštěvníky příjemné,“ shrnuje 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.