Na Vysočině začal týden sportu zdarma. Vyzkoušejte bosu, judo, lukostřelbu nebo lezeckou stěnu

KRAJ VYSOČINA – Na více než padesáti sportovištích Kraje Vysočina začal v pondělí 25. dubna týden sportovních aktivit zdarma. Přístupné jsou nejen bazény a zimní stadiony, ale i kurty nebo taneční školy. Akce potrvá do neděle 1. května.

Kromě vybraných bazénů a zimních stadionů, kde se bude bruslit klasicky i na in-linech, si mohou lidé přijít zdarma zacvičit do posiloven, sokoloven a orloven, otevřou se i některé školní tělocvičny, kurty nebo taneční školy. V nabídce jsou také volné hodiny na lezecké stěně, sportovní nadšenci si mohou zahrát volejbal, basketbal, beachvolejbal, badminton, florbal i fotbal.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Provozovatelé sportovišť připravili pro zájemce i program s trenéry – aerobic, rehabilitační cvičení, jumping, cvičení pro děti, pohybové hry, zumbu, cvičení s fyzioterapeutem, kruhové tréninky, pilates, hodiny tance, ale i lukostřelbu nebo živé deskové hry pro děti. „Společně s partnery chceme veřejnosti umožnit vyzkoušet si nové sporty, které ji nadchnou a přesvědčí k pravidelnému provozování,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Každé sportoviště má individuální otevírací hodiny. Některá místa tak budou zpřístupněna jen ve vybraných dnech a hodinách. Více informací a přehled všech míst včetně konkrétních dnů a termínů najdete na webových stránkách.