Nehoda na Českobudějovicku: Řidič s traktorem vjel rychle do zatáčky

ČESKOBUDĚJOVICKO – V neděli ráno vyjížděli dopravní policisté k převrácení traktoru se secím zařízením v Hluboké nad Vltavou. Podle informací policie řidič zřejmě projel velmi rychle zatáčkou a zařízení, které za sebou táhl, se převrátilo. 

O havárii informoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Řidič traktoru tovární značky John Deere za sebou táhl secí zařízení po silnici II/105, kdy odbočoval na silnici III/10579 směřující k obci Munice. „Muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a profilu komunikaci. Pravděpodobně ve vyšší rychlosti vjel do velmi ostrém zatáčky a havaroval na vozovce, kde se mu takzvaná sečka přetočila v kloubu tažného zařízení,“ popsal Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nehoda traktoru v Hluboké nad Vltavou (zdroj Policie ČR)

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, požití alkoholu bylo vyloučeno provedeným testem. Způsobenou škodu si provozovatel vyčíslil na více jak půl milionu. Provoz na zmíněné silnici pod obchodním centrem řídili hlubočtí policisté kyvadlově.