Povedený pár z Olomouce distribuoval perník, oba skončili v rukou policie

OLOMOUC – Šestačtyřicetiletý Olomoučan a jeho jednatřicetiletá družka měli společný zájem, a tím byla distribuce pervitinu. Teď však skončili oba v rukou policie. Nenapravitelný dealer putoval do vazební věznice, jeho družka je stíhána na svobodě.

„Zhruba v polovině března zadrželi kriminalisté TOXI týmu územního odboru Olomouc po předchozím souhlasu státního zástupce 46letého Olomoučana, kterého později obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Krátce po jeho zadržení proběhla na základě soudního příkazu domovní prohlídka v místě jeho bydliště, při které kriminalisté zajistili několik desítek stop souvisejících s distribucí metamfetaminu. Kriminalisté zjistili, že muž si měl nejméně od října minulého roku až do doby krátce před svým zadržením obstarávat pervitin, který sám užíval, ale hlavně distribuovat dalším narkomanům, a to na různých místech Olomouce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejednalo o žádného nováčka, v roce 2019 odsoudil dealera Okresní soud v Olomouci za obdobnou trestnou činnost k trestu propadnutí věci a navíc k dvouleté podmínce se tříletou zkušební dobou, do září 2022. Není tedy žádný div, že muž skončil ve vazbě. Hrozí mu v krajním případě až desetiletý pobyt za mřížemi.

Při vyšetřování kriminalisté zjistili, že pervitin distribuovala i jednatřicetiletá družka uvězněného muže a 20. dubna ráno ji v ulicích Olomouce, po předchozím souhlasu státního zástupce, také zadrželi. Při osobní prohlídce našli kromě mobilu také několik znovu uzavíratelných sáčků, takzvaných „dealeráků“, znečištěných bílou látkou neznámého původu. Podle zjištění kriminalistů si žena také měla obstarávat pervitin pro svou potřebu, a také jej distribuovat dalším zákazníkům na různých místech Olomouce, a to nejméně od září 2020 do dne před svým zadržením. Žena byla obviněna z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, vyšetřována je na svobodě, v případě prokázání viny a odsouzení jí hrozí jeden rok až pět let za mřížemi nebo peněžitý trest.