Průtah Žďárem čekají v květnu další opravy. Provoz budou řídit semafory

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Po zimní přestávce začnou silničáři v pondělí 2. května opravovat silnici I/37, tentokrát v ulici Santiniho, ve Žďáře nad Sázavou. Díky kyvadlovému provozu budou muset řidiči počítat se zpomalením dopravy. Dokončení celého úseku je plánováno na říjen letošního roku.

Na průtahu Žďárem nad Sázavou budou letos silničáři opravovat posledních 363 metrů před barokním mostem směrem z centra města. Navážou tak na poslední dokončený úsek z loňského roku v ulici Bezručově.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Práce budou probíhat za provozu. „Ten bude veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem a bude řízen světelnou signalizací. Pokud oprava půjde bez vážnějších komplikací předpokládáme, že do konce května bude tato část zprovozněna,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Poté se práce přesunou za most, kde budou pokračovat na 347 metrů dlouhém úseku komunikace. „Zde bude třeba provést rozsáhlé sanace konstrukce vozovky při obou krajnicích. S ohledem na předpokládaný nutný rozsah prací se zde bude pracovat ještě ve druhé polovině srpna tohoto roku,“ dodal mluvčí.

S uvedením celého úseku do provozu počítá ŘSD ČR ve druhé polovině října.