Šestatřicet trestních skutků: Notorický zloděj na svobodě nevydržel ani rok

BRNO-VENKOV, BŘECLAV, ZNOJMO – Bohatou trestnou činnost má na kontě v posledním půlroce pětačtyřicetiletý zkušený zloděj na jihu Moravy, který byl v minulosti více než dvacetkrát trestaný a z vězení ho propustili před necelým rokem.

Více než dvacetkrát trestaný zloděj na sebe před měsícem opět upozornil, když ujížděl policistům v osobním automobilu BMW a nedaleko Velkých Němčic po smyku bočně havaroval do projíždějícího kamiónu. Následně vozidlo skončilo v plotu. Šofér měl pozitivní test na drogy. Tento muž kradl především na Znojemsku, Břeclavsku i Brněnsku. „Od října loňského roku mu kriminalisté prokázali celkem 36 skutků a viní jej z 9 přečinů. Největší podíl mají krádeže, dále je mimo jiné stíhaný pro ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky či nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ vyjmenoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Na konci října loňského roku se v Jamolicích na Znojemsku násilím dostal do odstavené dodávky Ford. Z ní odcizil mimo jiné tašku s doklady majitele a platební kartou. Tu pak opakovaně použil k výběrům z bankomatů. Celkem majiteli způsobil škodu vyšší jak 150 tisíc korun. Výprava do potravinářské provozovny v Pohořelicích mu na začátku února vynesla skoro čtvrt miliónu korun. V penziónu ve Vranovicích odcizil jízdní kolo, několik desítek krabiček cigaret a malou sbírku současných a historických bankovek a mincí. Potěšila jej i z trezoru odcizená nemalá finanční hotovost. Škoda je v tomto případě skoro 180 tisíc korun. Zmocnil se také osobního automobilu či dodávky. Tato vozidla pak užíval a následně odstavil. „Kriminalisté mu také prokázali, že obchodoval s drogami. V současné době je ve vazbě, kde si počká na další trest. Kriminalisté navíc zjišťují, zda nemá muž podíl na dalších podobných případech,“ doplnil Malášek.