Zažijte vědu na vlastní kůži na zlínské univerzitě

ZLÍN – Úspěšný vědecký festival Zažij vědu se potřetí vrací na půdu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Na 18 zážitkových workshopech budou moct návštěvníci nahlédnout pod pokličku různých vědních disciplín. Festival je určen jak pro středoškoláky, tak pro širokou veřejnost.

Budeme někdy schopni na 3D tiskárně vytisknout funkční lidské srdce? Jak se vyrábí pneumatika? Co je jídlem budoucnosti? Nejen na to všem zvídavým hlavám rádi odpoví odborníci z Fakulty technologické během festivalu Zažij vědu. Účastníci si vyzkouší třeba práci v laboratoři, naučí se rozpoznávat polymery, objeví kouzla 3D tiskáren a laserů nebo ochutnají netradiční potraviny.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Lidé si často vědu představují jako něco tajuplného, nebo dokonce zbytečného. Chceme ukázat, že věda je užitečná pro všechny a že je běžnou součástí života každého z nás. A taky, že vědci jsou naprosto normální lidé a věda může být zábava,“ vysvětluje profesor Roman Čermák, děkan fakulty technologické.

Festival se uskuteční 27. dubna od 9 do 16 hodin v Laboratorním centru UTB, které se nachází u zlínského autobusového nádraží. Dopolední program bude vyhrazen středním školám, návštěvníci z řad veřejnosti si potom přijdou na své odpoledne. Vstup je zdarma. Nabídku workshopů i možnost jejich rezervace zájemci naleznou na webových stránkách.

Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB