Dvě nehody na jednom místě. Nárazy oddělila jen středová svodidla

ČESKOBUDĚJOVICKO – Českobudějovičtí dopravní policisté od pondělního dopoledne vyšetřují dvě na sobě nezávisle způsobené dopravní nehody v jednom místě. Došlo k nim na silnici I/34 mezi Českými Budějovicemi a Lišovem. První z nich způsobila pravděpodobně nepřiměřená rychlost a mokrá vozovka. Tu druhou pak řidič náklaďáku, který poničil auta stojící u místa první nehody. Kromě vyšetřování obou incidentů policie pátrá po řidiči náklaďáku. Ten totiž z místa odjel.

O nehodách informoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Ten uvedl, že před půl jedenáctou hodinou dopolední jel řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi na trase z Lišova do krajské metropole. „Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povrchu komunikace, na mokré vozovce zřejmě vjel do kaluže, dostal smyk a vjel vlevo do středových svodidel. Zde se po odrazu několikrát otočil kolem své osy a sjel vpravo pod rychlostní komunikaci do vodoteče,“ popsal Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při nárazu do svodidel z vozu odlétali části plastu do protisměru od Českých Budějovic do Lišova, proto vozidla zpomalovala. U krajnice zastavila řidička osobního vozidla Škoda Octavia Combi a řidič Fordu Tranzit. „Kolem nich jel dosud neznámý řidič blíže nezjištěného nákladního vozidla s návěsem oranžové nebo červené barvy s šedivou plachtou, který poškodil levou stranu obou stojících vozidel a poté, aniž by zastavil, odjel směrem na Lišov,“ doplnil policejní mluvčí.

Dopravní policisté žádají případné svědky druhé popsané nehody, aby je kontaktovali na telefonu 974 226 588 nebo případně na lince tísňového volání 158.

Nehoda mezi Českými Budějovicemi a Lišovem (zdroj Policie ČR)
Nehoda mezi Českými Budějovicemi a Lišovem (zdroj Policie ČR)
Nehoda mezi Českými Budějovicemi a Lišovem (zdroj Policie ČR)