Kam vyrazíte za čarodějnicemi?

JIŽNÍ ČECHY – Víte, jak je to s čarodějnicemi? Jednou ročně se schází, aby se poradily, jak lidem uškodit, a proto se dodržuje tradice jejich pálení. A protože se 30. duben blíží, měli byste už mít jasno, kam se za nimi vypravíte.

Strakonice přivítají čarodějnice s košťaty i bez nich, ale i jiná strašidla a příšerky, v 16 hodin v Panské zahradě. Připraveny budou soutěže pro děti o drobné ceny, bude se vyhlašovat nejlepší čarodějnice, či čaroděj, ohnivá show skupiny Vita Sua a Morgana von Maxbert a k poslechu zahraje kapela Scéna.

Čarodějnice v parku pod gymnáziem v Jindřichově Hradci budou hlavně o programu a soutěžích pro děti, diskotéce Michala Arnošta, opékání buřtů na ohni a o celkové atmosféře. Od 14. hodin budou dobrovolní hasiči stavět vatru, ustrojí i čarodějnici a spousta soutěží pro děti jistě přispěje ke zdárnému průběhu celé akce. Každé dítě v kostýmu čarodějnice a čaroděje obdrží malý dárek. Na místním letišti se potom budete moci přesvědčit, že létat může každý… a nejen na koštěti.

Letní scéna Vimperk připravuje Čarodějnický rej od 19 hodin. Čekají vás čarodějnické hrátky, hry pro neposedy, soutěže a opékání buřtů.  Z letňáku vyjde ve 21 hodin lampionový průvod přes město a chybět nebude ani ohňová show.

Malé i velké čarodějnice jsou zvány k letu i v Bechyni. Odlet od kulturního domu je plánován na 17 hodin a vezměte si s sebou i něco na opečení.

Výjimkou z tradičního dne pálení jsou dvě českobudějovické akce. Čarodějnické odpoledne na venkovním cvičišti u sokolovny TJ Sokol Čtyři Dvory proběhne 29. dubna od 16.30 hodin. Pro děti i dospělé tam budou připravena stanoviště s úkoly, táborák a bude se tu vyhlašovat vítěz turistické výzvy. Druhou akcí je Pálení čarodějnic vol. 5 v areálu VŠTE v Okružní ulici. V 18 hodin bude tradičně zapálena hranice a za doprovodu kytary a zpěvu si i zde můžete opéci buřtíka.