Poznejte brněnskou džungli a zúčastněte se celosvětové výzvy

Brno – i letos se na přelomu dubna a května koná jedinečná soutěž City Nature Challenge. Vyrazte do městských rušných ulic i zapadlých zákoutí a obdivujte přírodu kolem nás. Pokud s sebou vezmete i chytrý telefon a využijete aplikaci iNaturalist, pomůžete Brnu k vítězství.

Výzva City Nature Challenge je projekt, ve kterém města na celém světě soupeří o co největší počet pozorování živé přírody na svém území. Pomocí unikátní přírodovědné aplikace, za kterou stojí komunita vědců a přírodovědců po celém světě, zjistíte, co za rostlinu, či zvířátko jste právě viděli. V aplikaci právě vyfocené rostliny, nebo živočichy nahrajte a soutěže se zúčastněte.

Loňského ročníku se účastnilo více než 400 měst, Brno se umístilo na 38. místě,“ komentuje Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno. „Dokonce jsme za sebou nechali evropská velkoměsta jako Londýn, Berlín a Vídeň! A za zmínku určitě také stojí, že se nám na území Brna podařilo najít několik vzácnějších druhů, například houbu ucháč svazčitý.

Buďte u toho i vy, výzva probíhá od pátku 29. dubna do pondělí 2. května 2022. Více informací naleznete na webových stránkách Brněnské džungle.