Při požáru bytového domu v Milovicích bylo evakuováno na 40 osob a zvířat, někteří museli ven přes lešení!

NYMBURK – V úterý 26. dubna před třetí hodinou vznikl požár ve sklepě sedmipatrového bytového domu v Milovicích na Nymbursku. Hasiči zjistili, že chodba je plná kouře a není možné se z domu dostat.

Požár ve sklepních prostorech hasiči rychle uhasili, avšak chodba byla silně zakouřená a nebyla možná evakuace obyvatel vnitřkem budovy. Někteří obyvatelé tak byli evakuováni vnějškem budovy přes lešení, kterým je celý objekt obestaven, protože dům je rekonstruován. Hasičské jednotky musely nasadit přetlakovou ventilaci a místo odvětrat.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Přes zpočátku hrozivě vypadající zásah nemusela zdravotnická záchranná služba nikoho odvést k dalšímu ošetření. Během zásahu bylo evakuováno zhruba čtyřicet osob a několik domácích zvířat.

V půl šesté byl oheň zcela pod kontrolou a mohla být nahlášena jeho lokalizace. Příčina požáru i výše škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Foto: HZS ScK