Stavba průtahu Přerovem pokračuje, od soboty se omezí provoz na další křižovatce

PŘEROV – Než bude hotový poslední úsek dálnice D1 u Přerova, měl by nově budovaný průtah městem na silnici I/55, takzvaný průpich, alespoň částečně ulevit dopravní krizi ve městě. V sobotu se na průtahu zprovozní nová silnice kolem Alberta a začne platit zúžení křižovatky u Tesca.

Od soboty 30. dubna čekají řidiče v Přerově při průjezdu městem změny. „Od soboty 30.4. zprovozníme novou komunikaci vedoucí kolem hypermarketu Albert, téhož dne začne platit tříměsíční zúžení křižovatky u Tesca (ulice Kojetínská X Komenského X Velké Novosady),“ uvedlo na Twitteru Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Práce na hlavní trase průtahu Přerovem začaly v březnu 2021 v Tovární ulici u autobusového nádraží. Od 1. května do 30. srpna 2021 platila částečná uzavírka Tovární ulice a úplná uzavírka ulice Nádražní, Denisova a Kramářova. Na začátku srpna 2021 se dělaly přeložky inženýrských sítí v Tovární ulici v areálu bývalé Juty, také se dělaly drenáže a pokládaly se obruby. V říjnu 2021 se dělaly výkopové práce, sanace a pokládka kanalizačního potrubí, auta obousměrně projížděla stavbou a za nádražím odbočovala do Denisovy ulice. V prosinci 2021 už byla Tovární ulice průjezdná v obou směrech. Po zprovoznění silnice kolem Alberta už auta nebudou muset objíždět stavbu po Denisově ulici a ulici Generála Štefánika. Dále se bude pokračovat přestavbou křižovatky u Tesca, práce budou probíhat po etapách do července 2022.