Začaly další opravy na Štěrkovišti, na řadu přišlo sportoviště

OTROKOVICE – V Rekreační oblasti Štěrkoviště začala druhá etapa revitalizace. Po rekonstrukci odpočinkových mol a dětského hřiště se místní tentokrát dočkají nového sportoviště i mobiliáře. Hotovo by mělo být koncem června.

Beach volejbalová hřiště jsou přes letní sezónu na Štěrkovišti velmi oblíbená, bohužel už je na nich znát značné opotřebení. Současným standardům neodpovídá ani zázemí. V pátek se proto do rekreační oblasti vydali pracovníci, kteří tu za dva měsíce vytvoří moderní sportoviště. „V místě stavby se nachází dvojice hřišť pro beach volejbal, víceúčelové asfaltové hřiště, dlážděná plocha pro stolní tenis, průlezky a oplocení. Stávající plochy a zařízení budou odstraněny, umístění a tvar volejbalového hřiště zůstane zachován. Písek z původního hřiště nepřijde na zmar. Bude s ním vysypána část pláže v místech, kde si rády hrají děti,“ přiblížil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nové oplocené volejbalové hřiště bude mít rozměry 26 x 22 metrů. Podél něj přibude 22 metrů dlouhá lavice z gabionu, po pravé straně dvojice solárních sprch ohraničených dvoumetrovou zídkou a s podlahou z dřevěného roštu na vrstvě kačírku. Zasakování vody zajistí vrstva štěrkodrti.

Vedle návštěvníci najdou hřiště pro streetbal o ploše 15 x 11 metrů se zaoblenými rohy. Stolní tenis si zase budou moct zahrát na dvou totožných hřištích s rozměry 11 x 5 metrů.

Všechny plochy mimo volejbalové hřiště budou mít povrch z umělé trávy v různých barevných variacích. Jeho skladba je zvolena tak, aby zajistila maximální odvod povrchové dešťové vody ze sportoviště. V rámci revitalizace přibudou také dvě pítka. Pro veškeré opravy vyčlenila otrokovická radnice 4,7 milionu korun.

Letošní opravy na Štěrkovišti jsou součástí pětiletého plánu oprav rekreační oblasti. Ty začaly v loňském roce proměnou mola a dětského hřiště, v budoucnu budou pokračovat například obnovou objektů v zázemí, vybuduje se nový vstup nebo přibude plocha pro workout. Uvažuje se i o doplnění rekreační části.