Na zastávkách MHD v Krumlově jsou nainstalované smart displeje

ČESKÝ KRUMLOV – Cestující českokrumlovskou městskou dopravou budou mít zanedlouho přesné informace o časech příjezdu jednotlivých spojů. Údaje získají z nových označníků s elektronickým displejem, které na zastávky instaloval provozovatel městské hromadné dopravy, společnost ČSAD AUTOBUSY České Budějovice, a. s. Novou technologií bylo v předchozích dnech vybaveno patnáct zastávek.

Displeje fungují na principu elektronického inkoustu a mají solární napájení. „Budou se na nich zobrazovat údaje o odjezdech autobusů, které budou vycházet z reálného provozu. Díky tomu budou mít cestující přesné informace o tom, kdy jejich spoj přijede,“ řekl Karel Coufal, ekonomický ředitel ČSAD AUTOBUSY České Budějovice. Kromě Českého Krumlova společnost osadí celkem 75 smart displeji i zastávky v dalších jihočeských městech, kde zajišťuje provoz městské hromadné dopravy, a to v Písku, Vimperku a Milevsku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zastávky v Českém Krumlově jsou nyní nainstalovány a jsou ve fázi programových úprav a „učení“ systému reálných příjezdů autobusů dle provozu. V testovacím provozu zobrazují nyní displeje informace o odjezdech MHD dle jízdního řádu. Finální dokončení a plné zprovoznění označníků proběhne do poloviny června.