Pohřešovanou dívku ze Středočeského kraje našli policisté na Kroměřížsku

KROMĚŘÍŽSKO – Středočeští policisté včera intenzivně pátrali po třináctileté školačce z Týnce nad Sázavou. Ta po rodinné hádce zanechala dopis na rozloučenou. Dívka byla naštěstí nalezena ve Zlínském kraji.

Pátrací akce začala včera kolem poledne ve Středočeském kraji. „Vzhledem k tomu, že dívka po hádce s rodinnými příslušníky zanechala dopis na rozloučenou a s ohledem na další skutečnosti, se věc vedla pod statusem „Dítě v ohrožení“. Pátrání proběhlo v médiích,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Šetření středočeských policistů vedlo v závěru, že by se dívka mohla nacházet ve Zlínském kraji, konkrétně na Morkovicku. Tam měla odjet za známým, kterého poznala přes sociální sítě. „Hlídka policistů Obvodního oddělení Morkovice vyjela do místa bydliště mladíka. Na adrese se v tu dobu nacházela jen jeho matka. Hlídka poté telefonicky zkontaktovala jejího syna. Policistům sdělil, že je i s pohřešovanou na polní cestě za obcí Těšánky,“ sdělila Balášová.

Díky úspěšnému pátrání se podařilo dívku ještě v ten samý den předat po desáté hodině večer jejímu otci. „Byla v pořádku,“ ujistila mluvčí.