Zraněný muž ve Zlíně odmítl pomoc, řidička naštěstí zavolala strážníky

ZLÍN – Zraněný muž ležící vedle kola uplynulou sobotu v podvečer na chodníku v Prštném upoutal pozornost řidičky, která projížděla do centra města vyzvednout děti. Zastavila proto, aby mu nabídla pomoc, to však zjevně podnapilý muž poněkud svérázně odmítl. Žena odjela, když ale o všem přemýšlela, rozhodla se vytočit linku 156.

Na místo vyrazila hlídka strážníků, ti však nalezli už jen zakrvácený chodník. „O několik chvil později se se strážníky zkontaktovala také oznamovatelka, která si vzpomněla, že by se mohlo jednat o místního občana, který bydlí nedaleko. Strážníci proto zamířili k jeho domku, kde jej nalezli na dlažbě dvorku ležícího v poloze s obličejem k zemi. Muž měl krvavé oděrky v obličeji i na rukou a stěžoval si na bolest břicha. Jak sám uvedl, cestou z pohostinství se opíral o svůj bicykl a náhlá ztráta rovnováhy zapříčinila jeho nekoordinovaný pád, při němž se zranil,“ vylíčil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídka proto zavolala záchranáře a u muže provedla orientační vyšetření. „To prokázalo, že dotyčnému koluje v organizmu na 4 promile alkoholu. Zranění devětačtyřicetiletého muže si nakonec vyžádala ošetření ve zlínské krajské nemocnici,“ dodal Janík.

Foto: MP Zlín