Hasiči chystají s blížícím se svátkem jejich patrona svatého Floriána dny otevřených dveří

KRÁLOVÉHRADECKO – Profesionální jednotky mají pro návštěvníky připravený velice zajímavý program. K vidění budou nejen ukázky jejich zásahů, ale také používaná technika, denní a výcvikové prostory jednotek a to nebude zdaleka všechno. Pokud nemáte na neděli 1. května plán, tak navštivte některou ze stanic profesionálních hasičů a jistě nebudete litovat.

„Například na největší krajské stanici v Hradci Králové uvidí návštěvníci praktické ukázky vyprošťování osob při dopravních nehodách, postupu při hašení rozpáleného oleje i činnosti lezecké skupiny. Odvážlivci si budou moci projít s hasiči zakouřené prostory,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. K vidění bude také speciální technika skupiny hasičských potápěčů nebo vyšetřovatele příčin požárů. Další zajímavý program čeká na návštěvníky také na další královéhradecké stanici v ulici Pražská.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nabitý program bude čekat na návštěvníky také v areálech Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje v Novém Bydžově, Hořicích, Nové Pace, Náchodě (Velké Poříčí), Jaroměři, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Dobrušce, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a ve Vrchlabí.

V Náchodě (Velké Poříčí) a Rychnově nad Kněžnou si mohou návštěvníci prohlédnout i speciální výcvikové polygony. „Ten rychnovský je určen pro simulaci složitých variant zásahů, zejména těch v nebezpečném průmyslovém prostředí s velmi vysokými teplotami za masivního použití dýchací techniky a ochranných obleků. Výcvikový prostor ve Velkém Poříčí je zaměřen na činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou,“ sděluje mluvčí hasičů.

Broumovští hasiči budou mít den otevřených dveří spojený se slavnostním předáním dopravního vozidla Volkswagen Crafter s přívěsem a nafukovacím stanem. Techniku, ktera byla pořízen z česko-polského projektu, převezme místní dobrovolná jednotka. Předání se uskuteční tuto neděli ve 14 hodin.

V Nové Pace se uskuteční Týden otevřených dveří a to od 1.5. do 7.5.  Stanici je možné navštívit vždy od 8:00 do 15 hod. Návštěvu je nutné si objednat na telefonním čísle 950 510 383.

Jičínští profesionální hasiči se do celokrajské akce nezapojí, protože je čeká zapojení se do programu májových oslav na Valdštejnově náměstí. Na něm se zároveň pořádá soutěž v disciplínách TFA Jičínský hasič přežívá.

Kam všude můžete zavítat?

Okres Hradec Králové:

CPS Hradec Králové, nábřeží U Přívozu 122/4
od 8:30 do 16 hodin

PS Hradec Králové – Pražská, Pražská 230/15z
od 8:30 do 16 hodin

PS Nový Bydžov, Bratří Mádlů 201
od 9 do 16 hodin

Okres Jičín:

PS Hořice, Otakarova 1500
8:00 – 15:00 hodin

PS Nová Paka, U Stadionu 1208
1.5. – 7.5. 8:00 – 15:00

Okres Náchod:

CPS Náchod, Náchodská 530, Velké Poříčí
9:00 – 15:00 hodin

PS Broumov, Soukenická 71
9:00 – 16:00 hodin

PS Jaroměř, Na Valech 170
8 – 16 hodin

Okres Rychnov nad Kněžnou:

CPS Rychnov nad Kněžnou, Na Spravedlnosti 2010
PS Dobruška, Solnická 791

Obě stanice
9 – 17 hodin

Okres Trutnov:

CPS Trutnov, Náchodská 475
PS Dvůr Králové nad Labem, Zátopkova 3026
PS Vrchlabí, Valteřická 1409

9 – 17 hodin