Obyvatelé Kralup nad Vltavou v anketě rozhodli: vznikne nová venkovní posilovna a dětské hřiště!

MĚLNÍK – Ve čtvrtek byl zveřejněn vítězný projekt na zlepšení života obyvatel měst Kralupy nad Vltavou a Veltrusy, který získal od veřejnosti nejvíc hlasů v letošním ročníku kampaně ORLEN Unipetrol lidem. V Kralupech nad Vltavou si nejčastěji přáli vybudování venkovní posilovny a rozšíření dětského hřiště v městské části Mikovice. Skupina ORLEN Unipetrol daruje na realizaci projektu městu částku ve výši jednoho milionu korun.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Obyvatelé Kralup nad Vltavou odevzdali celkem 646 hlasů, z toho 299 v podobě hlasovacích lístků a 347 v online hlasování. Vítězný projekt – vybudování venkovní posilovny a rozšíření dětského hřiště v městské části Mikovice – obdržel bezmála polovinu hlasů – přesně 322 hlasů. Druhé místo pak patřilo revitalizaci veřejného prostoru a rekreačního hřiště na sídlišti Hůrka s 233 hlasy, zatímco pro nová grilovací místa v lokalitách Strachov a Macalák se vyslovilo 91 hlasujících.

„Na realizaci vítězného projektu jsme velmi dobře připraveni. Počítáme s celkovými náklady 1 100 000 Kč. Přesný termín zatím ještě není stanoven, ale projekt plánujeme uskutečnit během dvou měsíců, s největší pravděpodobností v době letních prázdnin,“ uvedl Marek Czechmann, starosta Kralup nad Vltavou.

Starosta poděkoval všem obyvatelům našeho města, kteří se do hlasování zapojili. „Velký dík patří také skupině ORLEN Unipetrol za financování vítězného projektu i za její dlouhodobé úsilí o zlepšování života v Kralupech nad Vltavou.“