Po dvouleté pauze se v Brně svezete autobusem i se svým kolem

BRNO – Od 30. dubna do konce října vyjedou vybrané spoje linky 57 se speciálními cyklonosiči. Tento nápad není žádnou novinkou, kvůli pandemii koronaviru byl však na dva roky přerušen.

Linka 57 bude z důvodu výstavby Velkého městského okruhu zajíždět až do Vinohrad, odtud do Útěchova a poté již musíte na kole. Na vybraných spojích o víkendech a svátcích vás sveze autobus i se strojem. „Tuto přepravu kol jsme poprvé vyzkoušeli v roce 2015. Během sezony jsme průměrně převezli více než 1 500 kol. Bohužel jsme v posledních dvou letech vzhledem ke koronaviru autobusy s cyklonosiči nevypravovali,“ řekl Miloš Havránek, ředitel dopravního podniku. Firma zakoupila cyklonosiče na pět autobusů v hodnotě 155 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na zastávkách, které jsou označeny symbolem kola, bude možné tyto nakládat a vykládat. Jedná se o zastávky Pálavské náměstí, Tomkovo náměstí, Halasovo náměstí, Haškova, Klarisky a Útěchov (smyčka). Každý autobus je schopný přepravit šest kol, majitel jej vloží do nosiče, řidič dohlédne na upevnění a uzamkne ho. Cyklista dostane žeton s číslem, kola jsou pojištěna. Cestující s přepravním kuponem v zónách 100 a 101 nic nedoplácí, pokud šalinkartu nemá, je nutné kolu koupit jízdenku.