Popelářská auta pro děti a možnost si výhodně nakoupit pro dospělé, to nemůžete zmeškat

OLOMOUC – Areál technických služeb v Libušině ulici v olomoucké části Chválkovice ožije. V sobotu 30. dubna se do něj může podívat každý. V rámci dne otevřených dveří Technické služby města Olomouce představí nejen svou činnost a techniku, ale také re-use centrum.

„Den otevřených dveří pořádáme u příležitosti Dne Země a v tomto formátu historicky vůbec poprvé. V sobotu 30. dubna od 9 do 15 hodin se k nám může podívat každý, koho zajímá technika a naše práce. Známá atrakce pro děti v podobě popelářských aut je samozřejmě připravena a stejně tak i ukázky naší práce, včetně další zábavy v podobě zajímavostí nejen pro nejmenší,“ popsal ředitel technických služeb Pavel Dostál.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V rámci dne otevřených dveří bude v areálu fungovat i dočasné re-use centrum. Tedy místo, kam mohou lidé odnášet pro ně už zbytečné věci, které může ovšem znovu využít někdo další. To trvale využitelné začne pro Olomoučany fungovat od května, a to v areálu sběrového místa v Andělské ulici na Nových Sadech. „Jde o to podpořit myšlenku recyklace v širším slova smyslu, kdy něco, co původní majitel už nepotřebuje, nemusí skončit na skládce, ale být k užitku někde jinde, pro někoho jiného. Proč vyhazovat staré, ale funkční věci, když někomu jinému mohou udělat radost a ještě dobře sloužit,“ objasňuje princip náměstek olomouckého primátora pro oblast odpadového hospodářství Otakar Štěpán Bačák.

Nashromážděné věci v re-use centru budou v sobotu v Libušině ulici k dispozici dalším lidem, kteří si je odvezou za dobrovolný příspěvek. Půjde hlavně o kuchyňské nádobí, nářadí, hračky, sportovní potřeby, knihy, dekorace do domácností, hudební nástroje, kočárky, kufry, tašky a nečalouněný nábytek. „Nakoupit je bude možné během celého sobotního dne otevřených dveří. A co je důležité, celý výtěžek věnujeme Lesům města Olomouce na výsadbu stromů,“ uzavřel ředitel technických služeb Pavel Dostál s tím, že věci, které si lidé 30. dubna neodvezou, budou následně k využití právě v areálu v Andělské ulici, kde bude re-use centrum Olomoučanům trvale k dispozici.