Řidič přehlédl a srazil v Přerově ženu na koloběžce

PŘEROV – Jízda na elektrokoloběžce neskončila včera večer dobře pro 48letou ženu v Přerově. Při odbočování do dvora jí přehlédl a srazil řidič Touranu, paní skončila se zraněním v nemocnici. Můžeme jen spekulovat o tom, jakou roli při nehodě hrálo dostatečné osvětlení koloběžkářky.

Se zraněním skončila včera večer v přerovské nemocnici 48letá žena, která jela na elektrokoloběžce po cyklostezce po Palackého ulici v Přerově ve směru od vysoké školy a přejížděla místní komunikaci. V tu dobu jel po stejné ulici 31letý řidič s Volkswagenem Touran a začal odbočovat vlevo směrem do dvorního traktu domu číslo 17, přitom ale přehlédl koloběžkářku a došlo ke srážce, po které žena upadla na kapotu auta a vzápětí skončila na silnici. Žena se při kolizi zranila, sanitka rychlé záchranné služby ji převezla do nemocnice, kde zůstala hospitalizována. „Z důvodu zranění u ní nemohla být provedena dechová zkouška a proto byl nařízen odběr biologického materiálu. U řidiče WV se požití alkoholu před jízdou nepotvrdilo,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 000 korun. Míru zavinění nehody policie vyšetřuje.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.