Slovácký okruh se vrací do Starého Města

STARÉ MĚSTO – Největší moravský svátek milovníků jedné stopy se po dvouleté pauze vrací do Starého Města. Silniční motocykly se tentokrát na Slováckém okruhu utkají O cenu Milana Šobáně staršího.

Závodníci změří síly na více než čtyřkilometrovém okruhu Starým Městem v 15 disciplínách. Na své si přijdou fanoušci historických i moderních motorek s rokem výroby 2021 a objemem motoru od 125 ccm až do 1 000 ccm. Tréninky se uskuteční v sobotu 14. května, samotný závod pak odstartuje o den později. O hudební program se postarají kapely Sekec a Tabák – Kabát revival.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sedmnáct po sobě jdoucích ročníků Slováckého okruhu narušila pandemie koronaviru. Po dvou letech převzala organizaci závodů nástupnická generace závodníků pod hlavičkou Motoklubu Staré Město, který zahájil přípravné práce na akci už loni v listopadu. „Myslím si, že tradice by se měly dodržovat. Ať už jsou to ty klasické slovácké, folklorní, jako například Slavnosti vína, tak i Slovácký okruh. Vedení spolku, který závody organizoval před námi, už neměl ambici v tom pokračovat a zanikl. Mně to bylo po tolika letech líto a přišlo mi škoda netáhnout tu káru dál,“ říká předseda nového spolku, aktivní jezdec a podnikatel Petr Chmelař.

Osmnáctý ročník přinese pro návštěvníky také důležitou novinku. „Vzhledem k tomu, že finanční stránka věci je neuvěřitelně náročná, letos poprvé se budou diváci podílet na financování závodů. Budeme vybírat 100 korun na dospělou osobu a den. Za to však návštěvníci budou moct zdarma navštívit oba večerní koncerty,“ vysvětlil Petr Chmelař.

Milan Šobáň st. Foto: archiv Motoklubu Staré Město