Uviděl policii a chtěl urychleně zmizet. Měl tašku plnou peněz a drog

PRAHA – V družném hovoru byli dva mladíci v Bínově ulici v pražských Kobylisích. Když uviděli projíždějící policii, jeden z nich měl najednou velice naspěch. O to více však upoutal pozornost a záhy se ukázalo proč. Jeho další cesta tak vedla na policejní služebnu. O události, která se stala v úterý 26. dubna, informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Projíždějící policisty zaujala změna chování mladíka s plnou batohem. Urychleně zastavili u jejich zaparkovaného auta a oba mladíky zkontrolovali. „Kromě několika gramů pervitinu, které měl mladík v sáčcích po kapsách, se přiznal i k obsahu batohu, který držel v ruce. V něm policisté záhy nalezli dvě stě gramů marihuany, plynovou pistoli, třicet LSD papírů, dvě dávky kokainu, několik desítek tisíc korun a digitální váhu. Na základě těchto zjištění byl mladík zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům. Jeho kamarád byl v době kontroly čistý, a tak na místě po chvíli osaměl,“ uvedl Rybanský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mladíka si poté převzali kriminalisté a prověřují ho pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ze kterého je mladík podezřelý. V případě odsouzení mu hrozí až pět let za mřížemi.