Za požárem bytu v Čelákovicích byla obyčejná nedbalost. Vyšla na milión korun!

PRAHA-VÝCHOD – Ve čtvrtek 28. dubna před desátou hodinou dopoledne byl krajským hasičům oznámen požár v bytovém domě v Čelákovicích v okrese Praha-východ.

Podle oznámení z jednoho z bytů pětipatrové budovy vycházel kouř a na bouchání na dveře nikdo nereagoval. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že kouř vychází z okna v prvním nadzemním podlaží. Jelikož nebylo jasné, zda se uvnitř bytu někdo nenachází a hrozilo nebezpečí z prodlení, provedli násilný vstup do bytu.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Uvnitř nalezli jednu osobu, kterou okamžitě předali přivolané zdravotnické záchranné službě. Ta muže ošetřila, transport k dalšímu ošetření ale odmítl. Zároveň museli evakuovat z domu deset lidí, z toho jednoho za pomoci vyváděcí masky.

K likvidaci požáru nasadili hasiči vysokotlaký vodní proud. V půl jedenácté byl požár pod kontrolou a za dalších čtyřicet minut byl zcela zlikvidován.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Příčinou požáru se stalo nedbalostní jednání.

Foto zničeného bytu: HZS ScK