Řidička srazila ve Vizovicích motorkáře, ten s těžkými zraněními skončil v nemocnici

VIZOVICE – Vážná nehoda se včera před sedmnáctou hodinou odehrála přímo v centru Vizovic. Řidička osobního auta zřejmě přehlédla motorkáře, který po střetu upadl na silnici. S těžkým zraněním ho záchranáři odvezli do nemocnice.

Dvaačtyřicetiletá řidička Opelu Meriva jela společně s malou dcerou směrem z centra Vizovic. „Na náměstí Palackého chtěla odbočit vlevo, přičemž nedala přednost protijedoucímu třiačtyřicetiletému řidiči motocyklu Yamaha, který jel rovně od Zlína do centra Vizovic. Přestože se jí chtěl řidič motocyklu vyhnout, bohužel došlo ke srážce a zranění motorkáře,“ popsala havárii policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K nehodě dorazili také hasiči ze Zlína a Vizovic. „Po příjezdu na místo poskytli hasiči zraněnému motorkáři první předlékařskou pomoc a poté jej předali do péče přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. V osobním vozidle cestovala řidička společně s malou dcerou, kterou si taktéž převzali záchranáři. Oba zraněné sanitky převezly do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Škody na autě a motorce se odhadují na 140 tisíc korun. „Míra závažnosti zranění motorkáře prozatím není jasná, veškeré okolnosti, které s tuto dopravní nehodou souvisí, zjišťují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty,“ uzavřela Kozumplíková.

Foto: Policie ČR
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje