Silničáři zahájí opravu Jihlavské ulice ve Žďáře. Řidiče čeká kyvadlový provoz

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Část Jihlavské ulice ve Žďáře nad Sázavou projde během následujících měsíců opravou. Půlkilometrový úsek silnice bude od pondělí 9. května řízen semafory.

Provoz v úseku Jihlavské ulice od křižovatky s ulicí Chelčického směrem na Nové Veselí bude od ranních hodin v pondělí 9. května omezen. Kvůli rekonstrukci silnice musejí řidiči počítat s kyvadlovou dopravou. Částečná uzavírka je plánována do září letošního roku.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V rámci rekonstrukce vozovky o délce 531 metrů bude provedeno i odvodnění a dojde na rekonstrukci dvou mostů nad železniční tratí a železniční vlečkou. Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko zároveň provede v daném úseku rekonstrukci vodovodu a město opraví autobusové zastávky, vybuduje nový chodník a nové místo pro přecházení.

Vozidla do 3,5 t, vozidla IZS, veřejná linková osobní doprava a vozidla s povolením stavby:

Průjezd stavbou bude umožněn kyvadlově na semafory. Delší zelený interval bude nastaven na výjezd z města, včetně ulice Chelčického, tak, aby se netvořily dlouhé kolony, které by v lokalitě neúnosně komplikovaly provoz. Průchod pěších bude po celou dobu stavby umožněn zabezpečeným koridorem. V průběhu května by mělo rovněž dojít k přesunu autobusové zastávky Jihlavská – HETTICH do bezpečnějšího místa, přibližně 300 metrů směr Nové Veselí.

Vozidla nad 3,5 t:

Nákladní vozidla nad 3,5 t budou odkloněna na objízdnou trasu, která povede obousměrně přes Nové Veselí – Březí nad Oslavou – Kotlasy – Ostrov nad Oslavou – Sazomín – Vatín – Žďár nad Sázavou. U obce Kotlasy bude dočasně zvýšena nosnost mostu zúžením vozovky do jednoho jízdního pruhu, který bude veden prostředkem komunikace a vymezen betonovými svodidly.

Částečná uzavírka Jihlavské ulice by měla trvat do konce září letošního roku, následně provede firma za úplné uzavírky pokládku finálních obrusných vrstev. Běžný provoz by se měl na silnici v režimu předčasného užívání vrátit nejpozději 31. října.