U Blučiny policisté zadrželi sedm migrantů ze Sýrie a Iráku, ve Slavkově jednoho Maročana

BRNO-VENKOV, VYŠKOV – Cizinečtí policisté mají plné ruce práce nejen s novými uprchlíky z válečných oblastí Ukrajiny. Na naše území stále vstupují i migranti z dalších zemí.

Podezřelé skupinky mladých mužů si ve čtvrtek u Blučiny všiml projíždějící řidič, který zavolal na 158. Vyslaným hlídkám se nejprve v popsaném místě podařilo zajistit čtyři migranty, a po krátké pátrací akci v okolí přibyli další tři. Všichni zajištění migranti jsou muži původem ze Sýrie a Iráku. Dalšího cizince původem z Maroka odhalil na Palackého náměstí ve Slavkově u Brna při cestě do zaměstnání policista z obvodního oddělení. „Nebyla to však úplná náhoda, tento kolega totiž v současné době vypomáhá v uprchlickém centru na brněnském výstavišti, má tak s cizineckou problematikou poměrně bohaté zkušenosti. Policisté nyní aktuálně zjišťují, odkud cizinci na naše území vstoupili a zdali již nemají zažádáno o azyl v jiné zemi,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.