V Českých Budějovicích srazilo na přechodu auto chodkyni

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Záchranáři dnes v ranních hodinách vyjížděli na Pražskou třídu v Českých Budějovicích. Ženu středního věku zde totiž na přechodu pro chodce srazilo auto. Utrpěla zranění hlavy a horní končetiny s nimiž byla převezena na traumatologii do českobudějovické nemocnice.

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno ve směru z centra k ulici Strakonická. Na místo vyjely dvě posádky zdravotníků. „Žena ve středním věku byla po celou dobu při vědomí, ale při nárazu utrpěla středně těžká až těžká poranění hlavy a poranění v oblasti horní končetiny,“ informovala mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Záchranáři ženě poskytli akutní přednemocniční péči a následně ji převezli na traumatologii českobudějovické nemocnice. Jeden z jízdních pruhů na místě nehody by měl být uzavřen, a to zhruba do dvanácti hodin. Řidiči mohou projíždět s opatrností levým jízdním pruhem.