Po dvouleté pauze je tu opět majáles

TRUTNOVSKO – Kvůli koronaviru musely být loni i předloni rušeny akce nejrůznějšího druhu, některé byly odloženy. Letošní jaro se ale mohou občané těšit na tradiční akci v rozsahu, jak byli zvyklí v době před pandemií.

Z důvodu pandemie se oblíbený jarní festival po dvě sezony konat nemohl, letošní rozvolnění ale přineslo možnost ho pro fanoušky opět uspořádat tak, jak byli zvyklí. Náměstí T. G. Masaryka ve městě Dvůr Králové nad Labem ožije v sobotu 30. dubna od čtyř hodin odpoledne, v neděli 1. května pak od deseti hodin dopoledne. Nebude chybět ani oblíbený lunapark na náměstí Odboje, vystupovat bude např. skupina Vaťák hrající hity Kabátů nebo 05 a Radeček. „Majáles mi poslední dva roky moc scházel. Jsem ráda, že zase můžeme kulturně žít a akci si rozhodně s přítelem ujít nenecháme,“ říká pravidelná účastnice majálesu Jana Nováková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.