Gratulace řidičům: Duben byl v Moravskoslezském kraji bez smrtelných nehod

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Z předběžných dat zveřejněných Policií České republiky za měsíc duben vyplývá, že během měsíce dubna nikdo nepřišel při dopravní nehodě v Moravskoslezském kraji o život.

Během dubna registrují policisté v kraji bez mála 820 dopravních nehod. Toto číslo je o téměř osm desítek vyšší, než v dubnu loňského roku. Těžce zraněno bylo během dopravních nehod v dubnu 6 osob, 117 zranění pak bylo lehkého charakteru. Celková škoda byla vyčíslena na 54 miliónů korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle policistů bylo nejčastější příčinou dopravních nehod nepřizpůsobení jízdy dopravní situaci a nepozornost. Druhou nejčastější příčinou dubnových nehod bylo nedání přednosti v jízdě.

Za první čtyři měsíce roku 2022 se stalo v Moravskoslezském kraji 3132 dopravních nehod. Při nich přišlo o život 10 osob. Toto číslo je o tři vyšší, než loni ve stejném čase.

Nejvíce dopravních nehod se stalo v okrese Ostrava, a to 263. Na druhém místě je se 133 nehodami Frýdek-Místek, následuje Opava (129), Karviná (119), Nový Jičín (109) a Bruntál se 67 nehodami.