Hasiči zasahovali u čtrnácti bouraček, zranilo se při nich 13 lidí a jeden život vyhasl

KRÁLOVÉHRADECKO – Bouračka osobního auta do dalších zaparkovaných vozidel, střet vlaku s autem, osobní vozidlo, které ukončilo jízdu ve škarpě, nebo bouračka motorky. Profesionální a dobrovolní hasiči se od uplynulého pátku do neděle napříč krajem rozhodně nenudili. Na mnoho míst musela i zdravotnická záchranná služba.

Na Hradecku se staly čtyři bouračky. V pátek těsně před devátou hodinou večerní došlo v královéhradecké metropoli ke střetu dvou osobních aut v ulici Bratří Čapků. Při nehodě se bohužel zranili dva lidé. Místní profesionální hasiči z centrální stanice zabezpečili místo události, zlikvidovali uniklé pohonné hmoty a pomohli s naložením vozidel na odtah.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K další srážce dvou osobních vozidel došlo opět v Hradci Králové, a to v sobotu v ulici Víta Nejedlého. Na místo bouračky krátce po čtvrté hodině odpolední musela přispěchat místní jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice. Jednotka odstranila následky bouračky. O dva zraněné se postarala zdravotnická záchranná služba.

Další dvě nehody se staly na májovou neděli. V královéhradecké metropoli v ulici Jana Masaryka narazilo osobní auto do tří zaparkovaných aut. Na místo nehody, krátce po sedmé hodině večerní, přijela profesionální jednotka hasičů z centrální stanice. „Při události poškodilo auto i lampu veřejného osvětlení, vyrozuměn byl zástupce technických služeb. Jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči zabezpečili místo nehody a postarali se o úklid vozovky.

Půl hodinu před půlnocí havarovalo osobní auto na dálnici D11 u Holohlav. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z Jaroměře. Bohužel se při této nehodě zranili dva lidé a potřebovali péči záchranářů. Provoz byl na komunikaci na nezbytně nutnou dobu omezen. Nabourané auto bylo odtaženo do odstavného pruhu, poté byl proveden úklid silnice.

Na Jičínsku bylo zapotřebí hasičů u jedné bouračky.  V neděli o půl deváté ranní ukončilo osobní auto svou jízdu ve škarpě v katastru části Radim. Jičínští profesionální hasiči zabezpečili auto proti požáru a zajistili místo události.

Na Rychnovsku zasahovali hasiči pětkrát. V pátek o půl třetí v noci došlo k tragické bouračce při, které bohužel zahynula 38letá řidička a dva její spolujezdci se těžce zranili. O nehodě jsme vás informovali v článku: Osmatřicetiletou řidičku stál čelní střet s kamionem život. Další dva spolucestující se těžce zranili.

V sobotu těsně před desátou hodinou dopolední přispěchali dvě jednotky hasičů k železniční dopravní nehodě. Na železničním přejezdu v Kostelci nad Orlicí se střetl vlak s osobním autem. „Protože zastavil vlak až za přejezdem, dolů se soupravy pomohli hasiči cestujícím pomocí nastavovacích žebříků. Nikdo z pasažérů nebyl zraněn. Jednotky pomohly vystoupit 137 lidem, z toho byla asi dvacítka dětí,“ komentuje zásah mluvčí hasičů. Rychnovští profesionální hasiči a místní dobrovolná jednotka zabezpečili také nabourané auto, poté si místo převzali drážní hasiči.

Další dvě nehody se staly také v sobotu. Krátce před sedmou hodinou večerní v Javornici v části Jaroslav ukončilo jízdu osobní vozidlo mimo silnici. Naštěstí se nikdo nezranil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, kteří zabezpečili vozidlo proti požáru.

V Rychnově nad Kněžnou krátce před osmou hodinou večerní, v ulici Nové domy, bouralo osobní vozidlo. Místní profesionální hasiči zasypali uniklé pohonné hmoty. Bohužel se jeden člověk při nehodě zranil.

V neděli v Dobrušce krátce po půl deváté večer zasahovali místní profesionální hasiči u bouračky osobního auta, které se ocitlo mimo komunikaci. Jednotka zabezpečila místo události i nabourané auto, o jednoho zraněného se musela postarat zdravotnická záchranná služba.

Na Trutnovsku zasahovali hasiči u čtyř nehod. V pátek na silnici č. 14, krátce po osmé hodině večerní došlo v Trutnově v části Bohuslavice k nehodě nákladního a osobního vozidla, to pak skončilo mimo vozovku. Naštěstí se při bouračce nikdo nezranil. Trutnovští profesionální hasiči zabezpečili místo události a odstranili následky nehody.

K další páteční nehodě došlo na komunikaci mezi Vlčicemi a Hrádečkem, krátce po sedmé hodině ranní. Osobní auto zde ukončilo svou jízdu mimo silnici. Při příjezdu trutnovských profesionálních hasičů na místo se u nabouraného auta nikdo nenacházel. Jednotka zasypala uniklé pohonné hmoty.

V neděli krátce před desátou hodinou ranní v Lánově v katastru části Horní Lánov bourala čtyřkolka do stromu. Jeden zraněný skončil v péči zdravotnické záchranné služby.  Vrchlabští profesionální hasiči zabezpečili místo události a spolupracovali se záchranáři při ošetřování zraněné osoby.

Ve dvě hodiny odpoledne došlo v neděli v Trutnově k nehodě motocyklu. Zraněného měli v péči záchranáři. Místní profesionální hasiči zabezpečili místo zásahu.