Jasenští a semetínští hasiči získají nové dýchací přístroje

VSETÍN – Dobrovolní hasiči z Jasenky a Semetína získají čtyři zbrusu nové dýchací přístroje značky Dräger. Město má v plánu takto vybavit i další hasičské sbory, které zřizuje.

Stejné dýchací přístroje již využívají hasiči Vsetín – město, pro které je tato výbava povinná. Další na řadě jsou hasiči z Jasenky a Semetína. „I u výjezdových jednotek nižších kategorií roste počet výjezdu k požárům. Protože nám záleží na jejich bezpečnosti a také lepší akceschopnosti, pořídili jsme i jim dýchací přístroje,“ řekl starosta Jiří Růžička. Jednotky v Semetíně i na Jasence obdrží po čtyřech kusech dýchacích přístrojů. Tento počet vyplynul z požadavků hasičů a také toho, že výjezdová jednotka se skládá z velitele a tří členů družstva. Na nákup město přispělo částkou 270 tisíc korun. V budoucnu budou těmito přístroji vybaveny i další hasičské sbory.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.