Muž vykopl dveře autobusu a utekl bez pantofle. Hrozí mu rok ve vězení

PRAHA – Policie hledá neznámého muže, který si svou agresi vybil na dveřích linkového autobusu. Prokopnutím skla v pantoflích způsobil škodu třicet tisíc korun, pak utekl bez jedné obuvi. O události, která se stala v Letňanech, informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Vyletněný muž se rozhodl 18. února před sedmou ráno na zastávce Letňany, že rozbije dveře autobusu. „Zprvu se choval jako normální cestující, ale po výstupu z autobusu kopl do předních dveří, čímž rozbil skleněnou výplň. Že se nejedná o žádného profesionálního zápasníka, svědčí fakt, že po vykopnutí upadl na zem a navíc v autobuse zanechal svou pantofli,“ sdělila v tiskové zprávě mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policie nyní vyhlásila po muži  pátrání a prosí veřejnost o pomoc. „Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ vyzvala Syřišťová. Vyšetřovatelé hledají také svědky, kteří cestovali ve stejný den v ranních hodinách autobusem linky 140 a potkali muže, který se tam pohyboval pouze s jednou pantoflí. „Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, v případě dopadení a odsouzení mu hrozí až jeden rok za mřížemi,“ doplnila mluvčí.