O magické noci lidé nahlašovali neexistující ohně, nebo jen zdálky viděné velké plameny!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Letošní oslavy příchodu jara pálením „čarodějnic“ se po dvouleté pauze mohly konat na veřejných místech a lidé se mohli konečně setkat u společných velkých ohňů. Mapa středočeského kraje se díky zodpovědnému ohlášení předem pokryla 2651 symboly pro pálení.

Středočeští hasiči pak během noci vyjeli v osmnácti případech k požárům. Z toho šestkrát šlo o požár opadu nebo řádně nedohašené ohniště. Na Příbramsku ale zaznamenali i 3 požáry kontejnerů na odpad. Ve srovnání se stejným časovým úsekem v minulém týdnu měli hasiči více jak třikrát větší počet výjezdů, celkem šlo o 53 událostí.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ani letos se ale hasiči nevyhnuli planým výjezdům, kdy v určeném místě žádný požár nenašli. V patnácti případech také vyjížděli k událostem, kdy volající uvedli, že vidí – většinou z dálky – šlehat velké plameny. Po příjezdu na místo však jednotky hasičů nejčastěji zjistily, že jde o pálení, které je řádně nahlášené a pod kontrolou.

 

Foto: HZS ScK