Trojboj brněnského řidiče: vjel do zákazu bez řidičáku a zdrogovaný

BRNO – Velkou smůlu měl dvaatřicetiletý řidič vozidla značky Ford v brněnském Cejlu. Nedbal zákazové značky a když ho zastavili strážníci, zjistili, že mu byl před časem sebrán řidičák. To vše korunoval tím, že si před jízdou dal drogy.

Na křižovatce s Kolištěm vjel muž do zákazu vjezdu, čehož si všimla hlídka kontrolující okolí a zastavila ho. Upozornila jej, že se dopustil dopravního přestupku a žádala po něm doklady. Muž jí ale předal pouze osvědčení o registraci vozidla. Poté se přiznal, že řidičský průkaz nemá, jelikož mu byl odebrán. Strážníci u něj provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zavolali ale republikovou policii, která vykonala test na drogy. „Ten už byl pozitivní a potvrdil přítomnost amfetaminu v těle,“ dodává Markéta Skřivánková, tisková mluvčí brněnské policie. Státní policie si tak muže rovnou převzala jako podezřelého z trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.