Zamyšlení i nadhled najdete v divadelní komedii Čas pod psa

SEZIMOVO ÚSTÍ – Když se tři ženy ocitnou kvůli bouřce společně v zadní místnosti bistra, začnou se postupně odkrývat jejich problémy, strachy, sny i touhy. Jak proběhne společná noc plná alkoholu a jointů? A jaké bude ráno a návrat do obyčejného života? Vtipné i dramatické situace, zamyšlení i nadhled najdete v divadelní komedii Čas pod psa.

Bouřka, do které by ani psa nevyhnal, zažene tři ženy do zadní místnosti bistra, protože to je zcela obsazené. Energická manažerka, která dokáže zorganizovat chod podniku i svou domácnost, náhle přiznává, že je všechno jinak. Svobodná matka, prodávající v butiku prádlo, zakrývá nejistotu reálným pohledem na svět. Tajemná intelektuálka čeká na partnera, s kterým se rozešla, protože stále neví, jak dál existovat. Počasí se nelepší, dokonce i sněží, slaví se fiktivní narozeniny, na řadu přichází šampaňské i koňak. Alkohol i jointy pomohou získat nadhled nad skutečností, nový smysl získávají právě prožívané zpovědi. V uvolnění ženy tančí, zpívají a užívají si nabyté svobody. Jak zvládnou společnou noc v uzamčeným podniku a proč číšník neustále zamotává děj?

Přijďte se podívat, jak budou hlavní hrdinky, které se téměř neznají, jsou odlišné a snad zpočátku i odtažité, postupně odkrývat své problémy, strach z osamocení, touhy i sny. Ráno se rozejdou žít další dny, snad s lepším poznáním sebe sama i se vstřícnějším vztahem k druhým. Komedii Čas pod psa přiveze do Spektra v Sezimově Ústí Komorní divadlo Kalich 4. května v 19 hodin.